14 Mac 2009

WoNdEr PeTs.....

"Wonder pets...wonder pets.....Kami datang....untuk menyelamatkan dalam kesusahan....
kami x besar.... dan kami x kuat...bila bekerjasama semua jadik mudah.......hei wonder pets....yea!!!!!"

Hampir setengah hari aku mendengar dak auni menyanyi lagu tu..... sampai naik berbuih telinga nih...
Suka ati lah nak....asal bahgia....yelah....cuti sekolah dah mula.....dan maknanya....cuti untuk aku jugak.....
Yelah.... kejer kilang zaman krisis ekonomi nih...kejap2 shutdown.....emmm... sabau jer laa....
yang pentingnya aku masih bersyukur lagi...sebab masih lagi mempunyai kerja.... berbanding kengkawan lain yang diberentikan dari sesetengah kilang lain....

Tapi shutdown kali ini banyak memberikan aku ketenangan.... boleh aku kategorikan....masa hibernasi....
ialah....aku bleh tumpukan masa menyiapkan assignment dan juga persiapan utk exam bulan 4 nih..... sementara mengaturkan semua kerja aku kat opis yang makin lama kian berlambak....

Tapi untuk ari nih... aku gagal untuk pegang apa2 assignment atau buku pun..... aku hanya tumpukan Auni yang mula merengek rindukan ayahnya......mmm aku kena kuat...aku kena tabah....
kalau tak...semua nih gagal.......TIDAK!!!!!!!
mmm.... wonder pets aku......dah mula merengek.......mmmm

13 Mac 2009

LuAR BiASa......


Waktu makan tengahari aku terpandangkan kawan lama......
Ialah isterinya kawan baik aku dulu....Tapi....kali ni....
dia buat x nampak atau pura2 x kenal ngan aku....tak lama tu.... turunlah satu girl dari keta dia.....
ooooo.... baru paham.... kekononnya dia org lainlaaa.... so....
biarlah dia.... lagi pun aku pun x kuasa nak campurtangan dlm umahtangga org nih.....
So x delaa aku toleh-toleh lagi kat dia.....

Bagi aku... kalau dia tegur aku macam biasa..... buat macam biasa... org lain pun akan pikir yang dia tu kawan biasa.
tapi...kalau dah sampai x nak menegur aku, buat tak kenal aku.... tu.... maknanya...LUAR BIASA...hehehehehe
(tu bagi aku laaaa...)

Apa yang dapat aku dapat katakan....
Tak semua orang pikir......apa yang kita pikir....
Tak semua orang buat......apa yang kita buat....
Tak semua orang tahu......apa yang kita tahu....&
Tak semua orang paham......apa yang kita paham.....
So... hanya tuhan yang tahu segala tindak tanduk hambanya ini.....
Kesimpulannya....suami kawan aku tu lebih mengetahui apa yang berlaku diantara dia dan that girl tu.....
Hanya orang yang melalui lebih mengetahuinya.....atau lebih paham....
Namun sebagai manusia... perkara2 sebegitu BIASANYA pasti menjentik perasaan....
Kalau x..... pasti ia manusia LUAR BIASA!!!!!!!!!!!!!

12 Mac 2009

Ni laa dia.....

Meeting...meeting....meeting..... itulah kejer aku ari nih.....
x de ler kejer lain.... nilah dia.... bila nak dekat musim audit mengaudit......
mulalah memasing cuba clearkan tray memasing...... coolie2 cam kekiter nih....
yang kena tolong sana tolong sini...... mampus x layan!!!!

Kenkadang rasernya isu2 nih....dah lama kita highlightkan.... tapi... cengginilaaa....
last2 minit baru nak di adjust sana...di adjust sini...
Paling best skali...dia akan salahkan kita balik..ceritanya.....u all ni x follow up ker???? Tak bagi tau I pun sebelum nih!!!! i tak tau pun...!!!! kata-kata clise sang bos2 nih......

Tapi tu laa.... suatu hari aku bakal jadi orang atasan jugak.....
Mungkin aku akan diberi dugaan yang sama atau pun jauh lebih teruk dari mereka2 nih....
MasyaAllah.... jauhlah penyakit sebegini dari ku Ya Tuhan.....serupa menganiayai orang lain.....makanya....
payahlah jugak hidup kita......kerana menyusahkan hidup orang lain.....
Yelah....doa org yang dianiayai ini lebih mudah makbulnya......
*************************************************************************************************************************************
Esok ari terakhir sebelum cuti panjang.....ah... seronotnya....
Tapi nampaknya aku berkurunglaaa.... menyiapkan assignment yang ala2 terbengkalai....huhuhuhuuhu
Bulan 4 lak...dah nak mula final exam.....mmmm...abehlaaaa.....
tapi yang x best nya.... aku amik unpaid leave.....
nampak gayanya....5 ari gaji kena potong...huhuhuhuhuhu syedihnya.....
Cuti yang ada...nak menyimpan untuk ari tua.....kekekeke...
manalah tau kot-kot.......... paham2 udahler.....

10 Mac 2009

aBaH & mAK....

Memang x dapat nak diungkaikan dengan kata2 kini.....
Kau berdua sentiasa bersedia demi anak2mu....
Sampaikan umur angah dah pun melalui suku abad ni....
Masih lagi kau bantu.... kau pandu.... dan sentiasa restu....

Susahku.... kau dapat kesan....
Senangku.... kau berikan manisan senyuman.....
Kau berdua memang hebat....

Bijak ku.... x sebijak kau berdua....
yang mampu hidup dalam susah payah memberikan pelajaran kepada kami semua....
Hebatku... x sehebat kau berdua....
yang sentiasa berkorban demi anak2 mu... walaupun kami sudah mempunyai keluarga....

Memang jasamu x terbalas... walaupun seumur hidupku.... aku korbankan....
Hanya doa dan kesenangan hati dapat ku berikan buat abah dan emak yang sentiasa berada di sisi.......
Angah sayang mak ngan abah sesangat!!!!!

09 Mac 2009

PuLaK Dah....


Demam pulak daaahhhh!!!
Bagai balik dari merentas desa..... Penat sangat agaknya....

Hari jumaat baru ni.... 6.10petang kat tol ayer keroh....tetiba jam 7.15 aku dah kat Tol Kulai....hehehehe
Magic agaknya....biasanya sejam stengah baru sampai..... tapi kali nih....heheheheh nasib laaa tu....
kalau kena samaaan.....
pas tu trus jer kekampung Melayu raya pekan nenas....singgah semalam....kul 7.45 aku dah sampai.....
sok pepagi ada interview...hehehehe (jgn kabor kat bos aku yer...sambil menyelam minum air sirap.....)

pepagi tu... kul 10 ada interbiu kat kulai....
berdebar di dada tuhan sejer yg tau.... ish...ish....biasanya meng'interview' orang jer taunyer....huhuhuhuhu.....
So far macam biasalah..... bila dah mula sesi interbiu tu....hehehehe aku lak ter'interbiu org HR tu..kui kui kui...
last skali....dia cakap keputusan akan diberitahu dalam seminggu untuk 2nd interbiu....so

Aku pun teruskan perjalananku ke Air tawar 5, Kota Tinggi untuk menghadirkan diri ke umah kakak ipau ku tu...
Majlis kawin anak sedara yang hampir sebaya denganku....huhuhuhuhu
Terasa begitu tua skali.....

Abis majlis pepetang tu plak....aku teruskan lagi perjalanku ke mersing....
melawat wajah2 kesayangan hamba di sana.....abah ngan mak....
alhamdulillah...sihat mereka berdua....

So...ari ahad aku rehatlah kat mersing....tapi kena lak mendengar ceramah mak....
berkenaan dengan panambahan ahli keluarga...huhuhuhuhu
mementanglah aku ada sorang jerk....so kenalah follow dia pegi umah bidan....
mmmm suka ati maklah.....
Tetiba dapat call untuk 2nd interbiu....ari rabu nih....kat Shah Alam.....
Ya Allah..... nak travel lagi.... nak drive lagi....!!!???.
Tulun!!! Tulun!!! saperlah bleh jadi driver utk ke Shah Alam???? Aku dah x larat nak drive lagi.....Tuluunn!!!

Ari senin.... maulidur rasul.....
ah...masa nilah teruskan lagi perjalanan balik semula ke melaka.....
Huhuhuhu....esok kejer..... sampai jer melaka..... tetiba dah demam.....
Macamana nih???? Kepala ngah pening nih....berat macam ada batu.....
Nak drive ke klinik pun x larat nih......so.... aku kejam mata jerk....zzzzzzzzzz

Jemputlah masuk.....

Beauty Tip of the Day