06 Mac 2009

TeRimA kaSiH awaK!!


Tampak mudah... tapi susah...
Tampak indah....tapi payah....
Tampak tak selesa.... tapi mesra...
Tampak benci...tapi serasi....
Itulah dia.....yang x dapat difahami oleh hati sendiri....

Sehari sunyi... saya mencari....
Kata bicara yang telus penyebab begini....masing2 tahu situasi diri...

Mengingati sesama sendiri....antara kasih, sayang dan juga budi....
Di saat saya perlukan ketika ini....
Awak menjadi pendengar setia di sisi...
Terima kasih kerana sudi....
Semoga hubungan ini sentiasa kekal begini....
walau jauh dimata...tapi dekat dihati.....
Terima kasih awak....

04 Mac 2009

pENaT sEsaNgAT.......


Penat nyeeerrrrr!!!!!
(Tahap ultraman dgn lampu yang berkelip2 di dada....selepas melawan raksakser di jepun....)
Minggu lepas drive ke Shah Alam.... Jumaat nih drive lagi..... nak tuwon JB lak.... ada majlis kawin wooo.....
hampir setiap minggu x de rehat....dah hampir setiap malam pejam mata nak dekat kul 2 pagiiiiii...........

Kejer plak ngah preasure tahap gaban..... nak audit bulan 3 ngan 4 nih.... TIIIDDDAAAAAKKKKK!!!!!
Pending task lak bertambun dari tahun2 tinggalan zaman British sblm aku melangkah kat Company tu....huhuhuhu
Target performance project lak....bulan 9 nih dateline.... masalahnya mula pun x lagiii......
nak suwoh bangunkan system tu..... permintaan bos kemain tinggiiii lagiiiii....
Dapat manager sumernya pakar2 tai chiii....
Assignment lak ada 4.... nak antau 22 aribulan nih.... ngah berteraburrrr.
x tau mana nak wat dulu....

Bulan 4 lak ada presentation....pastu...Final exam.... Layuu dah rasernya.....
Semangat dah terbang meLAYANGGGGGG......
Memang agak menurun rasernya kekuatan dalaman kali ini.....sampai paras buku lali seyyyy!!!
Sakit dada....tunggu explode jer....
Otak pun dah separa caiiiirrrr..........
Kena tanya Upin arr.... apa dia nyer suggestion utk supplement....utk kekuatan fizikal N mental arr...
Tulun!!!!Tulun!!!!Tulunnnn!!!!
Raser dah nak langgau dinding.............Makan sambil pejam mata.....
Penat Wooooo!!!!!!!!!!!!!





03 Mac 2009

Hujan oh hujan.....


Musim ujan ker???... memanjangkan lagi jangkamasa tido nih....
Lagi nak pagi.... lagi payah nak celik mata.... membungkus dalam selimut lagi best!!!!!
Sesambil berpikir-pikir nak meng'mc'kan diri....
Aramak kejer ada dateline arr... tu yg payah tu....

Si Auni lak kata... kita tido jerlaa mak.... gelap lagi nih... belum siang....
walhal... dah kul 7 suku pagi....cheh...Sabau jer....
Kita cuti jer arr....hehehe
sesedap raser dia jer....

"Auni"...tulaa sorang anak yang ada tika dan saat ni.... 6 tahun...
Bleh katakan setiap ari aku buat latihan vokal.... mmg kena pakai key yg paling tinggi arr....
Lelebih time pagi2 nih....memang menguji kesabaran sang ibu....

Tapi auni tetap auni....dia ngan gaya cool dia jerk...slow and steady....
Kekadang sampai napas terenti jap ngan kerenah dia....
Yg paling aku geram... bila dia bleh tanya....."Mak tengah marah auni ker?".....
Walhal... aku nyer telinga ngan idung dah keluar asap berkepul-kepul....
Isshhh.... Ya Allah.... sabaukanlah si ibu ini..... amin....

02 Mac 2009

Dah agak dah.....

Ah terpaksa gak terima hakikat.....
Test semalam...Jawab apa yang aku tahu.... bukannyer jawab apa yang di tanya...hehehheh
Goreng... jangan x goreng....
Mak aii.... susahnya soalan.... blurrr....

Dak Auni.... ah kaki komplen....
Dari mula ayahnya balik dari Johor sampai nak balik ke Johor balik....
Komplen....
mak x sempat bobok dia laa.... x sempat tidur peluk dia laa....x sempat itulaaa... x sempat inilaaa.....
Mmmmmm.....hampeh....
Ayahnya... menyengeh ajer....
Dah agak daaahhhhh.........

Jemputlah masuk.....

Beauty Tip of the Day