24 April 2009

TaG!!!!

aku kena tax.... eh salah...kena TAG lak....saper memandai tag aku nih....huhuhuhuhu
si P3lilin .... & pas tu dak Nads tu....mementanglah dia kenal aku nih secara pizikal nyer...
dan tau nama glamer aku kat umah.... nads...siap baby ko sok... aku buli dia....hua hua hua....
so aku kombainlaaa yer.....mnjawab skali .....


  • Apakah nama blog anda dan kenapa anda memilih nama itu??

dcrysz......dz...nama aku....cry.....nangis.............s......special.....& blues....sbb aku ngengada...nak letak perkataan tu. Aku suka nangis sebenaunya.... dan nangis tu ubat pelega bg aku....so bg aku...aku adalah seorang yang special.....(perasankan??? kan ?? kan???)

  • Apakah link blok anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea nak namakan seperti itu??

dcrysz@blogspot.com sebab suka arr.....lagipun tu pun idea aku...bila datang idea tu...mmg aku x ingat...

  • Apakah method dlm penulisan anda??

Apa2 ajer yg terlintas kat kepala nih....

  • Pernah rase nak hapuskan blog anda? apakah sebabnya?

Dulu aku dah ada blog...aku dah hapuskan... sbb agak berjiwa remaja.... skang nih bila makin MUDA.. agak degil...x der maknernya aku nak tutup blog aku nih!!!

  • Apakah pendapat kepada blog yg mengeTAGs aku nih?? (p3 lilin & nads)

Dia org nih mmg dengki ngan aku...kalau dlm bhs French...jaloux....(jeleslaa tu...) sajer nak suwoh aku updet N3 nih....

  • Senaraikan 5 org yang aku nak TAG....

Hehehehehehe....5 owang....5 owang....5 owang....aku nak TAG..... aku x suka nak jawab TAG nih... penat arr....so aku x nak Tag sesaper aci tak????... Acilaaaa...

kang aku tag...org yg slalu kena Tag...mau dia luku paler aku nih....

21 April 2009

aUni lagiii...

Ah...bila dah mula melepaskan sesuatu perasaan yang terbuku....
Hilang sebal didada...Ringan rasa kepala....
hati rasa gembira n selesa....huh!!!


Ngah pikir2 N3 yg baru... tetiba dak auni datang.....
bawak satu lirik yg aku penah aku conteng2 kat ketas...

So aku pun online blog aku nih nunjukkan entry yg penah aku tulis lirik tersebut....

Apalagi dia suwoh aku nyanyi...dia nak tau mcmn lagu tu....


Auni ni minat menyanyi .... so aku latih dia membaca dengan menyanyi...
ialah aku biaukan dia buat apa yg dia minat....utk kebaikan....
So awal 4 tahun dia dah fluent membaca...dan pandai nyanyi karaoke....
bg aku nyanyi ni hanya hobi......tp bukan mata pencarian...

tu sbbnya adik beradik aku sumer pandai mnyanyi...dan selain tu....
ada jugak kami wakil mengaji & berzanji peringkat sekolah dan IPT...
ngeh ngeh ngeh.... t'eksyen lak...



Berbalik citer dak auni ni tadi.... dia mmg agak terlebih skit....
Agaknye gen JAWAS yg dibawanya tulaaa
dia pandai berlakon!!!!
so masa dia ngah menggali & menghayati lirik kat note book aku nih...
disamping aku mensumbangkan lagu tu...

aku dah onkan web cam.... tanpa disedarinya....
so inilah dia....hasilnya.... video klip dak auni....

video

Sila pekak kan telinga anda .....

andaikan video ini tanpa saun audionyer.... terima kasih....

19 April 2009

bENaR kaTaMu....


Soalan 1....
Sempurna sangatkah kau jadi manusia dimuka bumi ini???


Soalan 2....
Siapa kau untuk jatuhkan hukum kepada aku???


Soalan 3...
Kau tak pernah melaluinya, jangan sesekali kau samakan aku dengan rentetan hidupmu....




Aku hanya memberikan penjelasan.....kenyataan....tentang kebenaran....

Aku berani tampil...memberitahu apa yang aku tahu....dan apa yg dah terambil....
sekurang2nya ia secara x sengaja....dan sudah memperbaikinya....
sekurangnya aku tahu kelemahanku.....
Tidak terlalu mendabik dada...
Tidak terlalu bangga dengan apa yang aku ada
Tidak sesuka hati menjadi penghukum kepada mereka yg lainnya...

Pedulikan dengan apa yang kau rasa....apa yang kau pikir....
Aku bukan seperti blogger lain yang mudah tersentap dengan kata2 seperti itu.....

Mengguris hati???....Aku rasa tu.... tapi apa aku pedulik....
suka ko baca.... x suka tolong jgn nak mengata.....

Lampias kata ko benar-benar mengecam jiwa.....
Apa pun terima kasih atas segalanya
Aku nih bukan baik sangat......
tapi aku tetap maapkan ko..... kerana aku hanyalah hambaNya....
Dia lebih tau apa yang terbuku di jiwa....

Kau spesies yang benar2 melemahkan semangat kaum hawa yang ingin berterus terang....

yang mencarii tangan untuk berpaut.....
x membantu mereka melepaskan apa yang terbuku....
mudah benar kau mengecamnya....tanpa tahu apa situasinya......
aku cuma ingin berkata.....
satu hari kau akan rasa ....PERCAYALAH.
Walaupun lain caranya.....
tapi Tuhan akan memberikan kau sedikit peritnya....
Kerana aku rasa ko hampir terlupa
bahawa ko juga manusia biasa
Yang akan diduga bila2 masa......

Satu hari kelak.... akan terlintas dihatimu itu.....
Benar katamu Dcrysz!!!!!

Jemputlah masuk.....

Beauty Tip of the Day